Friday, January 13, 2017

Masih bosan lagi..

Macam biasa bosan dengan routine life teman, so editing adalah therapy paling mujarab... teman tak join GGKB27 nih, tapi just sebagai latihan

"Editing sebagai cover mag"

"Editing untuk GGKB"

"gambar asal dari GGKB 27"

Bile Bosan: Rock Bro

aktiviti editing bile bosan siri ke berape ribu ntah...

"After Manipulation and Editing"

"gambar asal gua rembat dari internet"

Monday, April 11, 2016

Backdrop for Anugerah Dekan April 2016

My latest task is to design the backdrop for Anugerah Dekan April 2014

"first sample"

"Second Sample"

Thursday, March 3, 2016

Kami anak muda bencikan RASUAH dan SALAHGUNA KUASA

Design yang aku buat khas supaya kita tanamkan dalam diri dan anak-anak bangsa kita untuk benci kan "RASUAH" dan "SALAHGUNA KUASA"... seperti yg diperkatakan oleh Duli Yang Maha Mulia Sultan Nazrin Shah


Tuesday, December 8, 2015

Terpengaruh dengan MINIMALIST DESIGN

sejak 2 - 3 menjak nih... aku memang betul2 terpengaruh dengan design yang berkonsepkan "minimalist" atau "simple".... sebab aku sentiasa percaya "less is more".... so nih 3 latest design aku...




Wednesday, November 4, 2015

Gambar Konvo yang menjadi VIRAL di Internet

Dah lama gua tak buat kerja design, sejak gua di assign sebagai Timbalan Dekan Fakulti Multimedia Kreatif kat tempat gua bekerja nih... tapi hari nih gua curi masa dalam kesibukkan gua untuk buat kerja design... sebab itu yg gua minat... nak bagi kredit kepada COSMIC PUZZLES PHOTOGRAPHY, gua rembat gambar lu orang then edit style Harry Potter nih... anyway nice jobs on your photo Cosmic Puzzles....

"Gambar asal dari CosmicPuzzles Photography"

"Gambar selepas gua jahanamkan by KINGSHAZ DESIGN"

Tuesday, September 8, 2015

LEGO PHOTOGRAPHY - SONY XPERIA M4 AQUA

it been a while for me to update my blog... but anyway, im acquired a new photography device, my new SONY XPERIA M4 AQUA... totally superb for photography, 13 mp for rear cam and 5 mp for front cam... the best thing about this phone, the manual mode, white balance control is quiet similar to high end dslr...... focusing is quiet sharp, but a little bit slow, nevermind cos i still can get my images... i give 4 out 5 star for SONY XPERIA M4 Aqua....so i share some of my works for LEGO PHOTOGRAPHY, combination of Sony Xperia M4 Aqua + VSCO