Tuesday, November 23, 2010

Graphic + Motion = Perghh Creative



This is my new plan for IMM2312 DIGITAL ANIMATION (KPTM KCI), selamat laaa korang heavy graphic combine with 2D animation...and i prefer drawing and cut-out

Monday, November 22, 2010

"Pengsan"

Hopefully jadi kenyataan, sebuah cerita hasil nukilan aku (even aku belum ada masa menulis lagi).....tak kisahlaaa, yang penting structure dah ader dalam kepala otak aku, cerita nih dihasilkan berdasarkan pemerhatian aku terhadap hubungan social antara manusia di Malaysia... and setiap kisah adalah berdasarkan pengalaman aku sendiri...walau pun cerita nih belum wujud lagi, yg pelik aku sendiri pun dah gelak sendiri bila aku mula dapat idea2 bodo untuk diselitkan dalam cerita nih.... sedikit synopsis, berkisarkan tentang 4 budak indie yg berasal dari Bota Kanan, Perak yang perjalanan melalui jalan lama untuk ke stadium bukit jalil bagi menyaksikan perlawan bola sepak diantara pasukan Perak dan Kelantan.....

Sunday, November 14, 2010

Black n White with nikkor 50mm lense....



cuba mengendalikan nikkor 50mm lense aku, tapi gagal menghasilkan bokeh yg baik dengan f1.8...tape first try for new lense...

inspirasi seni: My beloved Syarah Khadijah


Thursday, November 11, 2010

KPTM CONVOCATION 2010: Siri 1





KPTM CONVOCATION DAY 2010, PICC PUTRAJAYA......

"graduation doesn't mean you own the world or everythings has been done, but it was starting a point for the great sail to a blue sea far far far away from the safe harbour"
- En.Shazli Shahuddin

Monday, November 8, 2010

ISO: JALI PUTIH menentang ANJANG MERAH


actually aku memang suka combination putih dan merah, kaler kontra yg boleh mengharmonikan suasana, actually it was more similar to indonesia national color....design di atas dihasilkan adalah untuk ISO publishing di kolej aku

Tuesday, November 2, 2010

TRIBUTE to PAPAGO azril!!!

akibat terlalu kagum dengan PAPAGO kepunyaan AZRIL, so gua potretkan saat2 menatang nih berfungsi

Good Framing and Angle - worth to see and learn the view

Kashmir - A Skier's Journey: Ep1 from Jordan Manley Photography on Vimeo.

It's rainy day

Suasana musim hujan di MALAYSIA, banyak kawasan kini dilanda banjir, terutamanya kawasan utara.... anyway aku sempat snap titisan hujan dari dalam BAS KPTM IPOH, masa on the way the KLIUC bangi untuk menghadiri seminar atau forum berkaitan "Masa Depan Fotografi"... penceramah terdiri dari BAZURI, EN MAT MMU, PROF dari UITM SHAH ALAM

MPM Presentation day




MPM presentation day for semester 4 students, just playing around with my new 50mm NIKKOR.....lens nih agak susah nak handle untuk beginner macam aku, or mungkin sebab tade auto focus...tape aku akan berusaha menguasai nyer. So dalam dalam gambar nih aku cuba mengabungkan gambar supaya bersesuaian dengan matlamat aku sebagai multimedia photographer dan bukan photographer asli....." aku bukan photographer tapi hanyalah photomanipulator