Tuesday, May 31, 2011

KU HAMED

idola aku..." KU HAMED" dari kumpulan METALIKA KAMPUNG BARU....so aku abadikan dalam bentuk vector, layan buat bende nih

Monday, May 30, 2011

VECTOR DRAWING

bosan nyer pasal masa jadi hakim MULTIMEDIA PROJECT, so gua pun melukis sambil melihat hasil kerja pelajar.... tak susah, hanya menggunakan simple drawing skills

Wednesday, May 25, 2011

Bunting SUPTEM IPOH 2011


bunting nih aku buat menggunakan AI.... ia dibuat berdasarkan kehendak client, pada diorang lawa laaa, ada aku buruk gilerr....

Tuesday, May 24, 2011

apabila BOSAN


apabila BOSAN so saya pun berVECTOR.....

Friday, May 20, 2011

Bosan dan pemalas

nih design paling pemalas tahap lembu...

Thursday, May 12, 2011

Angus Young

Shoot to thrill is my favourite song since my university years.... so i present ACDC (Angus Young) - BACK IN VECTOR..... ILLUSTRATOR + PHOTOSHOP

Monday, May 9, 2011

SUPTEM 2011 punye hal....



nih sume kerja2 design untuk SUPTEM 2011 yang aku buat untuk KPTM IPOH....PHOTOSHOP & ILLUSTRATOR... logo dan design adalah hak milik @shazlishahuddin, anda boleh disaman jika menciplak

Thursday, May 5, 2011

RASTER plus VECTOR


mata tuh gua lukis dan kaler guna ILLUSTRATOR, image tuh gua potong dan susun, tukar tone skit guna PHOTOSHOP...then settle, senang jek kan??

Monday, May 2, 2011

Edisi from my humble NIKON 50mm lens






Edisi from my humble NIKON 50mm lens

Talent: Raja Nur Ashikin and Joe Rahim
Place: Sri Iskandar and Kellie's Castle, Perak
Lens: NIKON 50mm and TAMRON 70 - 300mm
Body: NIKON D40

Drawing and Tracing Mode


Batch KPTM IPOH kali nih agak membanggakan aku, kerana diorang nih sangat rajin dan tak mudah putus asa, and yang paling penting diorang nih menghormati pensyarah( diharap berkekalan lah hendak nyerr)..... ok, back to the track, lebih kurang 3 - 4 lepas kami dah spend masa untuk melakukan aktiviti drawing dengan menggunakan ILLUSTRATOR dengan kadar min hardcore.... apa yang menarik silibus DPM untuk ILLUSTRATOR telah dirombak untuk memastikan pelajar KPTM menguasai vector graphics dengan baik, berikut adalah sedikit info rombakan:

Week 1: Object Controlling (shape, color, gradient, orders, selection, cut/eraser, warp tool)

Week 2: Pen drawing (student perlu meniru lukisan yg berada di LCD, dan melukiskan semula menggunakan pen tools....banyak main bazier lines, point selection, delete point, dan add point)


Week 3: Pen drawing, coloring, and tones (student perlu meniru lukisan yg berada di LCD dan mengaler termasuk shadow tones)


Week 4: Introduction to tracing...


Week 5: Introduction to tracing 2......


begitulah rupanyer flashback saya..... dan hasil nyer sangat mengkagumkan, saya mempunyai ramai student yang mampu melukis dengan baik....dan apabila masuk fasa tracing, ia mula menjadi kerja mudah bagi pelajar ini.... anyway saya ucapkan tahniah kepada pelajar DPM semester ini....
*diatas adalah hasil tracing yang aku buat semasa kelas DPM