Sunday, June 26, 2011

Syarahh Khadijah expression....



my daughter expression during our trip to teratak riverview, tanjung malim.....

Monday, June 20, 2011

Frust...

Frust sebenarnyerrr.... just nak meluahkan sedikit perasaan, dah hampir 5 tahun lebih aku berkerja disini, tapi sekali pun diorang tak pernah nak hantar aku gi kursus pemantapan SKILL GRAPHIC, ANIMATION, and MULTIMEDIA. So aku usahakan mencari kursus sendiri contact laaa HAFIZISMAIL(photography course) dan KUKUBESI(image manipulation course), mintak package, mintak sebut harga, isi borang, last-last ke laut jugak borang-borang yang aku isi dan print.... skang aku dah berada ditahap give up, lebih baik berusaha dengan "kaki sendiri".... thank kepada "www.youtube.com", "www.deviantart.com", "www.photoshoproadmap.com", "www.abduzeedo.com", "Yazid Budak Pensel", dan "online tutorial yang sewaktu dengan nyer"... koranglah tempat aku berkursus selama 5 tahun lebih aku disini.....

Thursday, June 9, 2011

LOGO BLOG MENENTANG PEMALASAN GLOBAL

Logo tidak rasmi untuk blog "Menentang Pemalasan Global"

1. Mata yang marah dan tangan keatas melambangkan "Penentangan" atau "Menentang"

2. Bumi pula melambangkan global atau era globalisasi.

3. Text "PEMALASAN" pula merujuk kepada sifat malas didalam diri kita.

Wednesday, June 8, 2011

Syarah Khadijah

My Daughter in VECTOR mode..... VECTOR + RASTER

BOSAN SIRI SELEPAS SUPTEM


disebabkan bosan, aku pun mula laaa buat kerja bodoh aku seperti melukis dan mengaler menggunakan illustrator...

VECTOR TUTORIAL


Vector Coloring Tutorial





Vector lines tracing tutorial, using pen tool.....