Thursday, December 29, 2011

Kerinduan pada PHOTOGRAPHY

dah lama rasa nya aku tak upload kerja PHOTOGRAPHY aku.... so nih gambar tikar yg aku ambil masa wedding sepupu wife aku, secara silhouette ... and aku convert kepada ABSOLUTE ART..

Thursday, December 22, 2011

Masih dalam mood sketchup...

This is the result after 4 days of my devotion to GOOGLE SKETCHUP.... im trying to use lathing technique and intersection technique..... 

This is also the result or 4 days of my research on GOOGLE sketchup software....... this more on composition and measuring techniques...... 

Tuesday, December 20, 2011

Google Sketchup learning day


tak sangka pertemuan aku dengan sebuah buku berjudul "Mudahnya Google Sketchup" terbitan PTS yang aku beli dengan harga RM15 ringgit semasa jual buku di Taiping mengakibatkan aku jatuh cinta dengan software nih, aku pernah guna MAYA, tapi aku tak rasa se-seronok sketchup, maybe aku nih peminat vector graphic, so apa aja yang bleh memberikan aku feel vector graphic akan menyebabkan aku mudah jatuh cinta....buku "Mudahnya Google Sketchup" ditulis oleh Hazlam Anuar, kalau berminat bleh tengok hasil kerja dia dekat sini www.alamdesign.com.... so skang aku nak tunjukkan hasil kerja aku selama 3 hari aku dok godek software nih....... lupe plak nak kasi tau, software nih bleh download percuma dekat sini http://sketchup.google.com/

after import ke JPEG

masa tengah design in Sketchup mode menggunakan Windows


disiapkan dalam masa stau jam semasa aku kursus di USM Penang, sebab aku bosan dengar Prof tuh dok membebel... so yg nih aku cuba berexperiment dengan shadow.... nih aku dok guna mACbook aku....

had nih plak aku cuba nak experiment dengan texture.... DECORATE tuh design aku tribute for YUNA

Monday, December 12, 2011

Need to be somebody


VECTOR(Illustrator) and RASTER(Photoshop) EDITING, captain america plus wolverine plus superman. Result from my boring training day, so i present "NEED TO BE SOMEBODY"......

Thursday, December 8, 2011

"Bukit Beruntung"


Illustration dilukis oleh aku, dan diceritakan semula oleh aku...cerita asal "syafiq ayam"

Wednesday, December 7, 2011

My DIY handycam RIG

this is my hand made DIY handycam RIG for my SONY BLOGGIE PM5, the damage is around RM 16.90 very cheap.... i learn it from youtube http://www.youtube.com/watch?v=qZtlSVgG1h8..... next task, DIY STEADICAM.... 


Thursday, December 1, 2011

YUNA VECTOR

Harini nih aku menghabiskan masa aku mengedit artis peveret gua "YUNA"..... kerja nyer sangat heavy, gua terpaksa melukis dulu di illustrator, then transfer ke photoshop untuk effect editing.... kalau nak belaja jangan segan2 tanye gua, gua jenis tak makan orang punye.........
Sorry kat gambar nih ader caption,s ebab gua takmo orang rembat... hanya yuna jek boleh dapat original file




RASTER and VECTOR syndrome



nih design VECTOR dan RASTER yg terbaik pernah aku hasilkan setakat nih... nih sume gara-gara saingan yg tiada tolok banding yg dihangatkan oleh student aku MEEN GRAPHICORE dan SYAKIR.... diorang mmg best, and aku respect diorang... so terhasil laaa SHAZLI DECORATE.....pokok gua lukis dalam illustrator, manakala bakground dilukis dan diwarna menggunakan photoshop.............