Tuesday, July 31, 2012

achtung! this is not merdeka logo

"achtung! this is not merdeka logo"... just my expression or depression... kekecewaan terhadap TAX yg tinggi.....




Sunday, July 29, 2012

LOGO MERDEKA: shazlishahuddin version

Logo yg. gua design khas untuk MERDEKA 55... bagi menanggani kehampaan aku dengan kualiti logo yg sangat teruk yg dihasilkan oleh pihak kerajaan Malaysia


Tuesday, July 24, 2012

Need Space???

sekali lagi aku main gila dengan ABSTRACT DESIGN... kali minah arab yg aku tangkap secara candid menjadi mangsa kerakusan kerja grafik aku.... i try to combine image with fantasy elements using blurring and a lots of color.... plus heavy duty tones editing.....




Sunday, July 22, 2012

Montage Testing "Black Wall"

My personal assignment, just an experiment the combination between graphic and video.... so i produce "black wall" for an example.....




Tuesday, July 17, 2012

Cut n Paste Faculty

di KPTM IPOH saya tak ajar student jadi PHOTOGRAPHER sebaliknya ialah sebagai PHOTOMANIPULATOR... atau lebih dikenali sebagai perosak gambar... huhuhu hasil cut and paste, effect, tones editing.... so jadilah graphic dibawah nih...


"nih gambar gua rembat dekat google image"

"after heavy editing"
so kalau berminat nak buat bleh tengok tutorial kat sini... tapi nak ikut 100% mmg susah..... kena ikut lenggok editing kita jugak dan kesesuaian tones anda.... selamat mencuba http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-dark-surreal-illustration-in-photoshop/

Monday, July 16, 2012

Blur techniques is our passion....


berikut adalah dua gambar hasil dari techniques cutting and compose, then dibantu oleh threshold.... lalu diwarna menggunakan paint bucket dan effect..... setiap layer diasingkan mengikut tahap blur yg berbeza "Gaussian Blur"..... selamat mencuba yaaa adik adik





Saturday, July 7, 2012

Outing Ladang Getah, Simpang Pulai




"kiut tak I?"





"seorang lebih baik"

"in the making"