Tuesday, December 8, 2015

Terpengaruh dengan MINIMALIST DESIGN

sejak 2 - 3 menjak nih... aku memang betul2 terpengaruh dengan design yang berkonsepkan "minimalist" atau "simple".... sebab aku sentiasa percaya "less is more".... so nih 3 latest design aku...




Wednesday, November 4, 2015

Gambar Konvo yang menjadi VIRAL di Internet

Dah lama gua tak buat kerja design, sejak gua di assign sebagai Timbalan Dekan Fakulti Multimedia Kreatif kat tempat gua bekerja nih... tapi hari nih gua curi masa dalam kesibukkan gua untuk buat kerja design... sebab itu yg gua minat... nak bagi kredit kepada COSMIC PUZZLES PHOTOGRAPHY, gua rembat gambar lu orang then edit style Harry Potter nih... anyway nice jobs on your photo Cosmic Puzzles....

"Gambar asal dari CosmicPuzzles Photography"

"Gambar selepas gua jahanamkan by KINGSHAZ DESIGN"

Tuesday, September 8, 2015

LEGO PHOTOGRAPHY - SONY XPERIA M4 AQUA

it been a while for me to update my blog... but anyway, im acquired a new photography device, my new SONY XPERIA M4 AQUA... totally superb for photography, 13 mp for rear cam and 5 mp for front cam... the best thing about this phone, the manual mode, white balance control is quiet similar to high end dslr...... focusing is quiet sharp, but a little bit slow, nevermind cos i still can get my images... i give 4 out 5 star for SONY XPERIA M4 Aqua....so i share some of my works for LEGO PHOTOGRAPHY, combination of Sony Xperia M4 Aqua + VSCO 







Wednesday, June 17, 2015

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan kepada seluruh umat Islam...especially pailang-pailang grafik, for those about to ROCK we SALUTE u!



Thursday, April 16, 2015

Design menentang kekejaman kezaliman

"kegembiraan di dalam kezaliman"... design yg lahir dari rasa frust dengan kekejaman pihak KWSP cuba menaikkan pengeluaran penuh dari 55 ke 60 tahun.... ape deme ingat dalam account tuh duit bapak deme, suke2 taknak bagi keluar....

"Kegembiraan di dalam Kezaliman"


"gambor asal yg awok rembat dari google image"


Wednesday, April 15, 2015

Awok edit lagi...

malas nak buat keje petang nih... so awok amik masa buat kerja editing, sebab awok minat bebenor...


"ini gambor yg awok dah edit gune photoshop"



"nih gambor asal, had awok rembat kat google image"

Wednesday, March 18, 2015

PIXEL PEOPLE

sejak semalam gua dok giler melukis pixel character gune photoshop.... senang jek, just tukar brush kepada "square brush" then anda dah boleh melukis, hanya ubah size dengan menggunakan key "[" atau "]" untuk besar kecik brush.... kadang kacau "spacing" di dalam brush properties..... so gua abadikan character2 nih sebagai character gua dan kawan2 baik gua di KPTM IPOH dalam Jabatan Multimedia KPTM Ipoh....

"A-Team, Multimedia Geng KPTM Ipoh"

Wednesday, February 11, 2015

Gerak Gempur KukuBesi 22 (GGKB 22)

ok untuk posting kali nih... Awok nak bercerita pasal GGKB22, hopefully ramai bebudak KPTM IPOH join... pasai bagus untuk kome punya portfolio... kome dok bising pasal tak bleh download files GGKB22, so awok share kat sini.... kat sini jugak awok share design yg awok buat, awok dah submit pun dekat page GGKB22, kome jangan lupe like pulak......

"Had nih Awok lerr yg buat (malu2)"

"Had nih Awok buat jugak... (2x malu2)"

ater kalo kome susah nak download, kome copy jek gambor kat bawah nih... habis cerita